Forsberg: "Vi ska vinna grundserien"

Filip Forsberg gjorde ett mål och en assist när Nashville besegrade Buffalo med 4–0 i NHL-ishockeyn. Och Oliver Ekman-Larsson nådde en milstolpe med dubbla mål i Arizonas 5–2-seger mot Calgary.

|

Nashville, redan klart för slutspel, vann för fjärde matchen i rad och är i fortsatt ledning i Western Conference.

- Ingen i det här laget tänker på något annat än att vi ska vinna grundserien. Det är det vi brinner för nu, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.

Viktor Arvidsson gjorde två assist, varav ett till Forsbergs mål då Forsberg satte en retur från ett studsande skott från Arvidsson.

- Det var inte precis något av det viktigaste jag gjort, det var redan avgjort då, men det är ändå kul att få in pucken och vi får väl hoppas att det lossnat nu, säger Forsberg.

Ullmarks andra match

Den svenske målvakten Linus Ullmark, som plockats upp från AHL-laget Rochester, gjorde sin andra NHL-match för säsongen och stoppade 28 puckar för Buffalo.

För Nashville stod målvakten Pekka Rinne för 35 räddningar.

Arizona vann hemma mot Calgary med 5–2. Oliver Ekman-Larsson satte matchavgörande 3–2 i den 17:e minuten i sista perioden. Det var hans 100:e mål i NHL.

Hans 101:a mål kom bara minuten senare.

Ekman-Larsson är den sjätte svenske backen att uppnå milstolpen 100 mål.

- Det var kul att få det gjort. Det betyder väl att jag gör något bra och att jag haft tur som har spelat med bra spelare som gett mig lägen, säger Ekman-Larsson till NHL:s webbplats.

Förlängningar

Columbus besegrade Boston efter förlängning med 5–4. Alexander Wennberg noterades för assist på det avgörande målet, knappt tre minuter in i förlängningen.

Det blev även förlängning i matchen mellan Minnesota och Los Angeles. Där avgjorde bortalagets Jeff Carter 4.26 in i förlängningen – med assist av Adrian Kempe – och LA Kings vann med 4–2.

I matchen gjorde Minnesotas Joel Eriksson Ek säsongens fjärde mål när han satte 3–2-målet i slutet av tredje perioden.