Forssell om tuffa tiden: "Lång resa kvar"

Han har inte spelat en ishockeymatch sedan mitten av november. Mot HV71 var Malmös Erik Forssell tillbaka efter sin timeout.

ANNONS
|

Anledningen till att Forssell har varit borta från ishockeyn är att då nioåriga dottern och övriga familjemedlemmar fick ett besked i november i fjol att hon hade en tumör under bäckenbenet.

En omtumlande situation för hockeystjärnan och hans familj och han bestämde sig direkt för att göra ett uppehåll från SHL, Malmö och ishockeyn.

- Så under de två senaste månaderna har jag tränat i snitt en gång i veckan, knappt på motionärsnivå och ibland inte på is alls, säger Erik Forssell.

ANNONS

"Lång resa kvar"

Med tiden har familjen Forssell, som består av tre barn sammanlagt, fått positivare besked från läkarhåll.

- Det var en förutsättning för mig att det skulle börja gå åt rätt håll om jag skulle kunna börja spela igen, säger Erik Forssell.

Läget för dottern just nu är stabilt och därför kunde Erik börja lira igen.

- Men fortfarande är det en lång resa kvar, säger han.

Träningar och resor med laget gör att han kommer vara borta en del, men familjen har mycket stöd.

- Mina föräldrar kommer bland annat ner och hjälper till.

På isen mot HV var han riktigt bra under stora delar av matchen och någon ringrostighet syntes inte. Han spelade ihop med Nichlas Hardt och Frederik Storm

ANNONS

- Jag har spelat med danskarna mycket och vi har en bra kemi, säger Erik Forssell.

Hans kontrakt med Malmö går ut efter den här säsongen.

- Det är inget klart vad som händer sedan.

"Goda chanser att gå hela vägen"

Hur lång säsongen blir står skrivet i stjärnorna, men han tror att den kan bli lång för Malmö.

- Vi har jättegoda chanser att gå hela vägen, men måste upp någon nivå till för att utmana och vinna SM-guld. Ett hårt jobb och en stigande kurva är det som gäller.

Insatsen från Malmös sida efter OS-uppehållet mot HV71 sammanfattar han så här:

- Vi har tränat jättebra. Nu var vi också fullt lag. Spelet med puck kan vi vara lite tryggare med, men det kan vara svårt efter ett uppehåll att få det att fungera fullt ut så det kommer bli bättre.

ANNONS

För Erik Forssell och hans Malmö blev det en vinst mot HV, men den största matchen har han bredvid ishockeyrinken tillsammans med sin familj.

TT
ANNONS