Samuel Fagemo gratuleras av lagkamrater i båset efter sitt viktiga ledningsmål för Frölunda mot Mora i Scandinavium. Det var 18-åringens elfte mål i SHL denna säsong.

Frölunda har vunnit allt efter CHL-finalen

Mål i viktiga lägen ledde Frölunda till 4–2 mot Mora, lagets fjärde raka seger i SHL. Målskytten Samuel Fagemo tror att finalsegern i CHL stärkt självförtroendet.

|

I början av februari vann Frölunda finalen i Champions Hockey League med 3–1 mot München i ett fullsatt Scandinavium. Efter det har laget bara fortsatt vinna.

Men Mora har slagit Frölunda två gånger denna säsong, och gav på nytt Göteborgslaget tufft motstånd.

- Vi gör en bra match, tycker Mats Lusth, tränare i Mora.

Fagemos elfte

Frölundas två första mål kom i psykologiskt viktiga lägen. Samuel Fagemo petade in 1–0 efter 8.02 i andra perioden. Det var elfte målet i SHL denna säsong för 18-årige Fagemo, som därmed toppar Frölundas skytteliga.

En kort stund tidigare hade Alexander Hilmersson i Mora blev helt fri framför mål i ett anfall, men Johan Mattsson i Frölundakassen räddade – två gånger.

- Det hade känts skönt att få ta ledningen, konstaterar Mats Lusth

Med 30 sekunder kvar av andra perioden stod Mathias Bromé stark framför mål och kvitterade för Mora i powerplay.

Snabb replik

Men Frölunda återtog ledningen med bara elva sekunder till pausvilan. Backen Anders Grönlund följde med fint i ett anfall, sköt resolut – och gjorde mål för tredje matchen i rad.

- Den är tuff, säger Mats Lusth om Frölundas snabba replik på kvitteringen.

Samuel Fagemo ser saken från göteborgarnas håll.

- Det känns starkt mentalt av oss att komma tillbaka så snabbt, att vi fortsätter jobba även om vi släpper in mål, säger Samuel Fagemo.

Vid 11.28 i tredje perioden lyfte Rhett Rakhshani in 3–1 för Frölunda i powerplay. Också ett viktigt mål. Max Friberg ökade till 4–1 i tom kasse, innan Oskar Svanlund reducerade för Mora.