Frölunda kopplade finalgrepp

Mästarlaget Frölunda står med ena skridskon i final i CHL-hockeyn. Schweiziska bottenlaget Fribourg-Gotteron blev utspelat med 5–1 i den första semifinalen. Sämre gick det för Växjö, som föll hemma mot Sparta Prag med 1–2.

|

Fribourg-Gotteron, jumbo i schweiziska ligan under förre Modo-tränaren Larry Huras ledning, hängde med CHL:s och SHL:s mästarlag i en period. Men Mats Rosseli-Olsens mål till 2–1 för Frölunda efter en perfekt djupledspassning av Sebastian Stålberg, 6.54 in i andra perioden, lade grunden till en storseger i Frölundaborg.

Norrmannen Rosseli-Olsen gjorde ett mål till, 4–1 efter bara 19 sekunder av tredje perioden, och han assisterade även till Jacob Larssons avslutande 5–1-mål.

Fribourg-Gotteron har därmed en mycket svår uppgift i hemmareturen den 17 januari.

Växjö hittade däremot inte nycklarna att dyrka upp ett skickligt och disciplinerat Sparta Prag. Inför bara 1347 åskådare i Vida Arena fick Sparta Prag en smakstart med två mål i första perioden. Martin Gernat gav laget ledningen redan efter 1.16 i första perioden och Andrej Kudrna fyllde på med 2–0 efter 12.50.

Efter en mållös andraperiod fick till slut Josh Hennessy hål på Tomas Popperle i Spartas mål. Men då återstod bara drygt fem minuter och gästerna höll undan till seger.

Växjö har vunnit samtliga tre dubbelmöten i CHL-slutspelet med uddamålet. Sparta Prag besegrade bland annat HV71 på vägen mot semifinal och är nu nära final och seger mot ännu ett småländskt lag.