Frölunda slog Växjö – till slut

Det var nära att det sprack den här gången också. Men till slut fick Frölunda i alla fall en vinst – med knappa 2–1 – mot Växjö. Segern blev dock dyrköpt, med en befarad benskada på målvakten Johan Mattsson.

ANNONS
|

Växjö har varit lite av ett mardrömsmotstånd för Frölunda den här säsongen. Bland annat vände Växjö ett tvåmålsunderläge till seger med 5–2 i det senaste besöket i Scandinavium, i början av januari.

Men den här gången lyckades Frölunda till slut behålla ledningen hela vägen till slutsignal.

Segern kan dock visa sig bli dyrköpt med bara två matcher kvar av grundserien. Halvvägs in i mittperioden tvingades Frölunda byta målvakt, sedan Växjöcentern Erik Josefsson fått en knuff och landat olyckligt rakt på Johan Mattssons utsträckta vänsterben.

Frölundamålvakten blev liggande i målet och fick så småningom ledas av isen, samtidigt som kollegan Johan Gustafsson snabbt värmde upp.

ANNONS

- Jag såg direkt att det inte såg bra ut. Man är rätt sårbar när man är nere i de positionerna som vi målvakter är. Att få någon kille över sig, det kan smälla illa, säger Gustafsson.

- Men vi får hoppas att det är så lindrigt som möjligt.

"Hårt lindad"

Enligt Frölundatränaren Roger Rönnberg ska Mattsson troligen undersökas under onsdagen. Men risken är att Frölunda får klara sig utan Mattsson en tid.

- Jag vill inte föregå någon undersökning. Han är hårt lindad nu och sedan ska han undersökas, säger Rönnberg, som samtidigt berömmer Gustafssons inhopp.

- "JG" vinner ytterligare en match för oss, han kliver in och är lugn och trygg.

ANNONS

Frölunda tog ledningen efter knappt tio minuter, efter det att Matt Donovan ordnat närmast öppet mål för Joel Mustonen. Mål nummer två kom i numerärt överläge i slutet av perioden, när Carl Grundström höll sig framme på en retur.

Viktig läxa

Växjö, som redan säkrat segern i SHL:s grundserie, spelade upp sig i den andra perioden. Men närmare än Tuomas Kiiskinens 1–2 i slutet av mittperioden kom Växjö inte den här gången.

Tränaren Sam Hallam ser dock ändå stora skillnader mot i fjol, då Växjö också vann grundserien men åkte ut direkt i kvartsfinal.

- Jag är grymt imponerad av den här gruppen. De har mer eller mindre varit seriesegrare sedan jul, men de har inte släppt iväg särskilt många matcher, säger Växjötränaren.

- Så i år är det totalt annorlunda. Det är väldigt mycket som skiljer mot i fjol tycker jag.

ANNONS
TT
ANNONS