Galen målexplosion gav Leksand segern

|

Leksands ryck mot Karlskrona var av det mer uppseendeväckande slaget. Vid ställningen 1–1 i den andra perioden gjorde hemmalaget fyra mål på tre minuter.

Martin Karlsson gjorde 2–1 13.38 in i perioden och efter en timeout av Karlskrona fortsatte eländet för bortalaget. 21 sekunder senare gjorde Thomas Valkvae-Olsen 3–1 och Daniel Rundqvist, som gjorde Leksands 1–0-mål, satte sedan sitt andra mål för kvällen 46 sekunder därefter. Viktor Liljegren satte punkt för det makalösa rycket med sitt 5–1-mål minuten senare.

Matchen slutade 7–4 till Leksand, som är kvar på fjärde plats i den hockeyallsvenska tabellen.

Oskarshamn leder serien efter sin 6–2-vinst borta mot Vita Hästen medan Modo tappade mark efter en tung 1–4-förlust hemma mot Pantern.