Häcken kan ställas mot Forsbergs Leipzig

ANNONS
|

BK Häcken kommer att möta FK Liepaja, just nu fyra i den lettiska ligan, i den första kvalomgången av Europa League-fotbollen. Om Göteborgslaget tar sig förbi det hindret väntar en riktigt tuff utmaning i den andra omgången: Emil Forsbergs Leipzig från tyska Bundesliga.

AIK ställs mot Shamrock Rovers, för tillfället fyra i Irlands högstaliga. I en eventuell andraomgång blir motståndet vinnaren i mötet mellan nordirländska Cliftonville och danska Nordsjælland.

Svenska cupvinnaren Djurgården går direkt in i den andra kvalomgången, och ställs mot FC Mariupol. Hamnstaden Mariupol ligger i östra Ukraina, och har sedan konflikten mellan Ryssland och Ukraina inleddes för fyra år sedan flera gånger varit plats för sammandrabbningar. I höstas tilldömdes FC Mariupol tre poäng efter att Dynamo Kiev av säkerhetsskäl vägrat att spela en ligamatch i staden.

ANNONS

Fyra kvalomgångar måste passeras för att nå huvudturneringens gruppspel i höst. Första kvalomgången inleds den 12 juli med returmöten den 19 juli, medan andra kvalomgången avgörs den 26 juli och den 2 augusti.

TT
ANNONS