Hässleholm skrällde i cupen

Hässleholms IF, bottenlag i division 2, stod för en ordentlig skräll och slog ut allsvenska jumbon Trelleborg ur Svenska cupen med 3–2 efter förlängning. Stor hjälte: tremålsskytten Joel Wedenell.

|

Hässleholmsanfallaren hade en stor kväll på Österås IP.

När 27-åringen skickade in sitt tredje mål i 112:e minuten med en halvvolley var allsvenska Trelleborg ett slaget fotbollslag. Två gånger tidigare i matchen hade Wedenell gett Hässleholm ledningen, men Trelleborg svarat.

Andra gången i den 90:e minuten genom Salif Camara Jönsson.

Men trots den motgången reste sig bottenlaget, trea från slutet i division 2 Östra Götaland, i förlängningen.

- Även om man hade hoppats så var det här inget man räknade med. Vi har gått ganska knackigt i serien och sade till varandra att köra och ha kul. Det lyckades vi med, sade Wedenell.

Skrällen tar Hässleholms IF vidare till gruppspelet i cupen som avgörs i februari och mars nästa år. För Trelleborg, som har åtta raka allsvenska matcher utan seger, fortsätter jakten på nytt kontrakt i högsta serien.

Hässleholms division 2-kollega Karlberg var också nära en skräll mot allsvenska nästjumbon Dalkurd som dock vände och vann med 2–1 efter förlängning. Peshraw Azizi kvitterade i 80:e minuten och Alexander Ray De John gjorde segermålet fyra minuter in i förlängningen.

Sirius hade det något enklare mot division 2-jumbon Strömsberg och vann med 4–0.