Haglund i tourledning efter segern

Det räckte med fyra tävlingar på Symetra-touren för att golfspelaren Jenny Haglund skulle bli en vinnare. Den 24-åriga värmländskan vann Symestra Classic i North Carolina efter särspel.

ANNONS
|

- Det känns bra att jag kunde vara på topp den här veckan och jag är verkligen stolt över mig själv. Jag är väldigt, väldigt glad, säger hon till tourens webbplats.

Dåligt väder på River Run-banan i Davidson, North Carolina, gjorde att man bara kunde genomföra två ronder. Haglund spelade klart sin andrarond på lördagsmorgonen – 67 slag efter sex birdies och en bogey. Därefter fick hon vänta i fem timmar innan det övriga fältet hade spelat klart.

ANNONS

- Jag trodde inte att det skulle bli särspel utan satt där och väntade på kompisarna som gick i sista gruppen. Men sen var det bara att gå in i sin bubbla och värma upp, säger Haglund.

Hon mötte filippinskan Dottie Ardina i särspelet och avgjorde med att sätta en 14-metersputt på det första särspelshålet.

- Jag var så inne i det att jag bara minns att jag såg bollen gå i hål, säger Haglund.

I och med segern tog Haglund ledningen på touren, som är undertour till LPGA-touren.

Haglund gör sin första säsong på Symetratouren och har i de första tävlingarna varit sjua, 18;e, trea och så etta. Hon har i vår även tagit sin första seger på Europatouren.

- Nu har jag fått bättre självförtroende och känner att jag är bra nog på den här nivån och kan jobba vidare mot nästa steg, sade hon till TT efter Europatoursegern i Marocko.

ANNONS

Målet för Haglund är att kvala in på världens bästa golftour, LPGA-touren.

TT
ANNONS