Hattrick direkt för utlånade André Silva

|

Italienska Milan värvade portugisen André Silva till förra säsongen – men serie A-klubben i fotboll har nu lånat ut anfallaren till Sevilla.

I första ligamatchen för nya klubben gjorde Silva inte mindre än tre mål. Sevilla vann med 4–1 borta mot Rayo Vallecano och 22-åringen satte 2–0 efter en halvtimme, 3–0 på tilläggstid i första halvlek och 4–0 i den 79:e minuten.

Han är den förste att göra hattrick i sin debut i La Liga sedan brasilianaren Romario 1993.

Italienaren Franco Vázquez gjorde Sevillas första mål efter en kvart och Adri Embarba satte Rayo Vallecanos tröstmål på straff i den 85:e minuten.

Nykomlingen Huesca, som för första gången i klubbens historia tagit klivet upp i högsta serien, vann premiärmatchen borta mot Eibar med 2–1. Álex Gallar gjorde båda målen för Huesca.

Real Madrid visade att man klarar sig fint utan både Cristiano Ronaldo och Zinedine Zidane. Getafe besegrades med 2–0.

Real har slagit laget i nio ligamatcher i rad. Dani Carvajal och Gareth Bale gjorde matchens två mål.