Anaheims Hampus Lindholm gjorde hattrick mot New York Islanders.

Hattrick för Lindholm mot Islanders

Hampus Lindholm gjorde hattrick och blev matchens hjälte när hans Anaheim vann över New York Islanders med 5–4 i NHL-ishockeyn. Det blev hans fjärde, femte och sjätte mål för säsongen.

|

Svensken satte det första målet drygt åtta minuter in i bortamatchen, och det andra i mitten av andra perioden.

Matchen gick till förlängning, där samme Lindholm sedan fastställde slutresultatet efter drygt fyra minuter. Det är Lindholms första hattrick i NHL.

- Vi jobbade hårt och fick in målet och tog matchen till övertid, det var stort för oss, säger Lindholm.

Lagkamraten Ryan Getzlaf noterades för assist till samtliga Lindholms mål, och dessutom till ett mål av Rickard Rakell, som gjorde 4–4-målet som tog matchen till förlängning efter att målvakten släppt en retur.

- Jag fick en bra passning från Getzy, och de var väldigt trötta. Jag försökte skjuta så hårt som möjligt och det var skönt att se den gå in, säger Lindholm till NHL:s sajt.

Vinsten är välkommen efter två förlustmatcher.

- De här bortamatcherna har varit som en spiral på väg åt fel håll, men vi jobbade hårt och kunde fortsätta framåt.

För motståndarlagets räkning gjorde John Tavares två mål och en assist. Han utsågs tillsammans med Lindholm och Getzlaf till matchens bästa spelare, enligt NHL:s sajt.

En annan Lindholm, med förnamnet Elias, gjorde mål när hans Carolina tog hem segern över Nashville med 4–1. Även Victor Rask gjorde ett mål för laget.