Hellberg och Tre Kronor visade god VM-form

Tre Kronors VM-form är på uppåtgående. Så även Magnus Hellbergs. Målvakten storspelade i 2–1-segern mot Ryssland i Carlson Hockey Games.

|

På förhand var det nog få som trodde att det unga och relativt oerfarna svenska hockeylandslaget skulle kunna rå på det betydligt mer namnkunniga Ryssland i den första matchen av Carlson Hockey Games.

Men i den första perioden tystade Tre Kronor belackarna.

Sverige tog per omgående tag i taktpinnen – och släppte den egentligen aldrig. Därför var Patrick Zackrissons 1–0-mål i powerplay både logiskt och rättvist.

- En retur, lite flyt, säger Zackrisson till SVT om sin fullträff.

I den andra perioden visade Ryssland klassen – men det gjorde även Magnus Hellberg. Den svenske målvakten – till vardags i den kinesiska KHL-klubben Kunlun Red Star – släppte förvisso en puck förbi sig, men när hemmalaget pressade på höll han kvar Sverige i matchen via flera fina räddningar.

- Jag försöker bara göra det jag kan göra. Det var en riktigt bra laginsats, säger Hellberg.

I upptakten av tredje perioden satte Fredrik Händemark avgörande 2–1 för Tre Kronor.

- En klart godkänd insats, summerar Rikard Grönborg, som lyfte fram Hellbergs storspel.

- Mange var bra i målet. Han gör de räddningar han ska.

Nästa match i den VM-förberedande turneringen spelas på lördag. Då ställs Tre Kronor mot Tjeckien.