Albin Lagergren och hans IFK Kristianstad var nära mot stora Barcelona. Arkivbild.
Albin Lagergren och hans IFK Kristianstad var nära mot stora Barcelona. Arkivbild.

Heroiskt Kristianstad föll på mållinjen

IFK Kristianstad stod bra upp mot Barcelona förra gången. Den här gången, i förlusten med 29–31, var de mycket närmare än så att ordna en superskräll i Spanien

ANNONS
|

IFK Kristianstad var ruggigt nära att få med sig poäng borta mot storlaget Barcelona i handbollens Champions League. Efter några dramatiska slutminuter vann till slut Barcelona med 31–29 i den andra gruppspelsomgången.

Gästerna från Skåne störde dock de spanska stjärnorna – rejält.

Först genom att överraskande gå upp i ledning med 17–16 i början av andra halvlek, vilket fick Barcelona att ta timeout.

När Kristianstad senare i matchen, efter att fortsatt ha hållit jämna steg med storlaget trots en rad utvisningar, kontrade in en 29–27-ledning efter en missat Barcastraff, tog storlaget timeout igen.

Den här gången fick den desto mer effekt. Den spanska lagkaptenen Victor Tomás stod för tre raka kantmål och vände det som såg ut att bli en chockförlust till seger.

ANNONS

För Kristianstads del blev en minst sagt ärosam förlust då man, likt man gjorde mot samma motstånd på bortaplan förra året, stod väl upp mot det klart mer stjärnspäckade motståndet.

Efter två matcher har Kristianstad en poäng i sin CL-grupp efter krysset mot Zagreb i premiären.

TT
ANNONS