Zlatan Ibrahimovic fick agera inhoppare för andra matchen i rad när Manchester United föll mot Basel i Champions League. Arkivbild.

Historisk Ibrahimovic en förlorare i Schweiz

Zlatan Ibrahimovic blev historisk i Schweiz. Men även en förlorare. Manchester United föll med 0–1 mot Basel i Champions League-fotbollen.

|

Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris SG... Och nu även Manchester United.

Med inhoppet i Premier League-klubbens bortamöte med Basel har Zlatan Ibrahimovic spelat Champions League-fotboll med sju olika klubbar.

Och det är en bedrift som den 36-årige svensken är ensam om.

Men någon roligare kväll blev det inte för Ibrahimovic.

Anfallaren byttes in i 74:e minuten – kvarten senare vräkte Michael Lang sig fram på bortre stolpen och satte dit 1–0 för hemmalaget Basel.

För Zlatan Ibrahimovic var det ändå ett steg i rätt riktning.

Sju månader efter den svåra knäskadan gjorde han comeback i Manchester Uniteds Premier League-möte med Newcastle.

Den gången byttes han in i 77:e minuten. Mot Basel fick Ibrahimovic hoppa in tre minuter tidigare.

Men något större avtryck hann han inte göra i Schweiz. I stället var det Michael Lang som avgjorde för inbytte Alexander Franssons Basel. Ett mål som innebär att Manchester United, som hade Victor Nilsson Lindelöf på bänken under hela matchen, får fortsätta att jaga en åttondelsplats.

Seger för CSKA Moskva

CSKA Moskva fick 2–0 hemma mot Benfica och håller liv i drömmen om åttondelsfinal i Champions League.

Men med det positiva följde ett par negativa besked: Nyckelspelarna Pontus Wernbloom och Bibras Natjo är avstängda i gruppavslutningen mot Manchester United.

Innan Wernbloom fick se det gula kortet hade han en fot med i förarbetet till 1–0-målet. Svensken slog ner bollen till Bibras Natjo, som i sin tur spelade fram målskytten Georgij Sjtsjennikov. Elva minuter in i andra halvleken styrde gästernas försvarare Jardel in Vitinhos inspel bakom målvakten Bruno Varela.

Målfest i Paris

På Parc des Princes säkrade hemmalaget Paris SG gruppsegern genom 7–1-segern mot Mikael Lustigs Celtic. Allt började dock med en kalldusch, då Moussa Dembélé gav gästerna ledningen redan efter två minuter.

Men sedan gick det undan för PSG.

Med fyra mål inom loppet av 26 minuter – Neymar, Neymar, Edinson Cavani och Kylian Mbappé – vände hemmalaget på matchen, och i andra halvleken satte Marco Verratti, Cavani och Dani Alves klubbens femte, sjätte och sjunde mål.

I Madrid behövde Atlético Madrid tre poäng för att fortfarande vara med i kampen om åttondelsplatserna – och det var precis vad laget fick. Antoine Griezmann och Kevin Gameiro ordnade 2–0-segern hemma mot Roma. Däremot säkrade Chelsea åttondelsfinal genom 4–0 borta mot Karabach.

I Turin slutade stomötet mellan Juventus och Barcelona mållöst, och med Sporting Lissabons 3–1 hemma mot Olympiakos lever gruppen in i det sista.

Fakta: Klara för åttondelsfinal

Barcelona, Bayern München, Besiktas, Chelsea, Manchester City, Paris SG, Real Madrid, Tottenham.

Åttondelsfinalerna spelas 13–14 och 20–21 februari samt 6–7 och 13–14 mars.