Forsbergs avstängning rör upp känslor

Emil Forsbergs långa avstängning i Bundesliga får skarp kritik från landslagsstjärnans agent. För Sverige är den ett negativt speltidsbesked i förberedelserna inför VM i Ryssland i juni.

ANNONS
|

Emil Forsberg spelar ingen mer ligafotboll den här säsongen – och frågan är om han därmed har gjort sitt i Leipzig och Bundesliga.

Den svenska landslagsmittfältaren ådrog sig rött kort mot Hoffenheim i helgen och stängs av i tre matcher, det vill säga hela Leipzigs återstående program.

- Det är olyckligt, tycker jag, sett till landslagets räkning. Det hade varit bra om Emil fått spela de där tre matcherna, säger Wettergren.

ANNONS

26-årige Forsberg är en av Sveriges viktigaste spelare och får en nyckelroll i förbundskaptenen Janne Anderssons VM-lag i Ryssland i sommar. Det ryktas om att den offensivt skickliga 26-åringen jagas av flera europeiska toppklubbar.

Forsberg: "Tack för allt"

Forsberg spädde själv på ryktesspridningen med ett Twitter-inlägg på måndagen.

"Tack för allt", skrev han.

Svenska landslagets assisterande förbundskapten vet inte mer om Forsbergs kontraktsituation än det som stått i medierna.

- Jag vet inte mer än vad du berättar för mig nu. Jag vet att han blev avstängd de sista matcherna. Möjligt att man får reda på mer när man träffar honom, säger Wettergren och fortsätter:

- Emil har fantastiskt goda egenskaper som fotbollsspelare. Så det vore väl lustigt om det inte fanns andra klubbar som var intresserade.

Agenten rasar

Gif Sundsvall-fostrade Forsbergs agent Hasan Cetinkaya är rasande över den tyska ligans avstängning. Han hävdar att det inte skulle ha hänt en storklubb som Bayern München eller Borussia Dortmund.

ANNONS

- Det här är politiskt, det här är något mot RB Leipzig. Emil drabbas av det som spelare. Han försöker riva sig loss och råkar träffa spelarens bröst. Det är fullständigt skandal, säger Cetinkaya till Aftonbladet.

TT
ANNONS