Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171111-vmkvalitalienreak-562179_se.ttela_1.jpg
Italiens förbundskapten Gian Piero Ventura beskrivs bland annat som en tiger i en bur av italiensk press efter förlusten mot Sverige.

Italienska tidningar: Hoppet återstår

Italien visade hjärta – men spelet var långsamt och idéfattigt, skriver italienska tidningar efter 0–1-förlusten mot Sverige. Att ta sig till fotbolls-VM blir tufft, men inte omöjligt, konstaterar de.

"En kall vind drar in över Solnanatten. Rädslans vind", skriver Gazetta dello Sport.

Förbundskapten Gian Piero Ventura beskrivs som en tiger i bur, som ilsket skrek på sitt manskap – som i sin tur rörde sig långsamt, likt vatten från en igenkalkad kran. De italienska anfallen gick för sakta och det svenska försvaret hade inga problem att reda ut situationerna.

Det slutade med en italiensk förlust – men det är inte över än, konstaterar tidningen:…

"Hoppet återstår när vi lämnar denna kyliga afton."

Corriere dello sport för ett liknande resonemang: Italien spelade för långsamt i anfall och Sverige försvarade sig väl. Nu väntar returen på San Siro. "Men det krävs en kvalitetsprestation och hjärta för att nå VM", skriver tidningen.

"Den blå vägen till VM försvåras", skriver La Republicca.

Friends arena förvandlades till en tjurfäktningsarena, fortsätter tidningen. "Där Sverige, som arrangerade evenemanget, spelade rollen som matador."

Italien har förlorat första ronden och står med en fot utanför VM i Ryssland.

"För att undvika en klumpig eliminering 60 år efter den första, unika och historiska, måste svenskarna besegras med två mål på måndag i Milano", summerar La Republicca.

MEST LÄST