Japan tog poäng mot Senegal

Senegal ledde två gånger om. Men Japan gav sig inte. Matchen mellan de obesegrade lagen i grupp H slutade oavgjort, 2–2.

|

Japan och Senegal inledde VM med varsin vinst, och båda lagen jagade ytterligare en trepoängare i söndagens möte.

Japan, som överraskande vann mot Colombia, fortsatte att imponera, men det var Senegal som gjorde det första målet.

I den elfte minuten boxade den japanska målvakten bollen rakt på Sadio Mané som gjorde 1–0.

Kvitteringen kom i den 34:e minuten då Takashi Inui stod för ett snyggt avslut i straffområdet. Inui hade chans på mera i andra halvlek, men ribban var i vägen. Istället tog Senegal tillbaka ledningen med 20 minuter kvar av matchen genom Moussa Wagué.

Ett senegalesiskt misstag skulle ändå bädda för en japansk poäng. Målvakten Cheick N'Diaye missbedömde en situation och kom helt fel ut på en höjdboll. Det utnyttjade Keisuke Honda och fastställde slutresultatet.

- Det var inget jättebra Senegal vi såg i kväll. På den här nivån, med de spelarna vi har, som är världsklass, skulle vi undvikit målen vi fick emot oss, säger Senegals förbundskapten Aliou Cissé.

Det oavgjorda resultatet innebär att lagen toppar grupp H med sina fyra poäng och att det är upplagt för en rysare. Colombia, som möter Senegal i sista gruppspelsmatchen, ligger just bakom på sina tre poäng efter vinsten mot Polen som därmed är ute ur VM.