Kalla om andraplatsen: "Bra urladdning"

Charlotte Kalla snuvades på segern i världscuploppet i klassisk stil i Planica. Finländskan Krista Pärmäkoski vann tre sekunder före svenskan. Men Kalla var ändå nöjd med formbeskedet inför stundande OS.

|

Det blev en andraplats för skidstjärnan Charlotte Kalla i damernas 10 kilometer klassiskt i världscuptävlingen i Planica, Slovenien.

30-åriga Kallas sluttid 27.12,3 höll nästan för seger i vad som var hennes comeback i världscupsammanhang då hon avstod Tour de ski.

Men Krista Pärmäkoski, Finland, avslutade loppet starkt och gick i mål 3,6 sekunder för svenskan.

Trots andraplatsen var Charlotte Kalla positiv.

- Det var en bra urladdning, jag är nöjd med min insats, säger Kalla till SVT.

- Jag åkte bra skidor i dag, framförallt på andra varvet där jag höll ihop det bra. Det var väldigt bra att få dra på sig nummerlappen och möta det bästa motståndet.

Ebba Andersson (på femte plats) och Hanna Falk (18:e plats) gick ut hårt men höll inte loppet igenom. Maria Nordström (28:e) fick söndagen förstörd av en bruten stav.

För Charlotte Kalla var loppet ett genrep inför OS i Pyeongchang som inleds om knappt tre veckor. Den långa träningsperioden hemma i Pajala ser ut att ha gett önskad effekt. Att pricka in medaljform inför större mästerskap är något som Charlotte Kalla lyckats med flera gånger tidigare.

Sprintspecialisten Stina Nilsson slutade på 13:e plats och Emma Wikén strax därefter som 15:e.