EM-silver till Karlsson/Falck

Kristian Karlsson och Mattias Falck lyckades inte bärga den medalj de saknade. Det blev förlust i EM-finalen i dubbel och ett nytt silver till den rutinerade pingisduon.

ANNONS
|

Kristian Karlsson hade knappt hunnit hämtat andan sedan hans semifinalförlust i singel.

Sedan var det dags för 27-åringen och hans radarpartner Mattias Falck att ta sig an österrikarna Robert Gardos och Daniel Habesohn i EM-finalen i dubbel.

Likadan förlust som 2012

Det blev precis som vid svenskarnas silver i EM 2012 en finalförlust just mot den duon.

- De gör det väldigt svårt för oss i det korta spelet. Det stod och vägde flera gånger, men dubbel bygger på att lyckas med det korta returspelet och där var de bättre än oss, säger Mattias Falck.

ANNONS

Karlsson och Falck förlorade med 1–4 i set och tog sin fjärde EM-medalj i dubbel tillsammans. Jakten på det saknade guldet får alltså gå vidare.

- Vi har redan ett silver i dubbel och det var guld som gällde, säger Kristian Karlsson.

Förlorade även i singel

Karlsson hade strax innan finalen jagat en final i singel. Men i semifinalen blev rumänen och överraskningen Ovidiu Ionescu för tuff. Svensken förlorade med 1–4 i set och tar därmed brons i mästerskapet i Alicante, hans första mästerskapsmedalj i singel.

- Han hade bättre returer och jag hade inte samma power i min forehand i dag som i tidigare matcher. Just nu känns det tungt. Jag lägger tre set i singel med bara två bollar och likadant i dubbel, säger Kristian Karlsson.

Det blev totalt tre medaljer för Sverige i bordtennismästerskapet. Förutom dubbelsilvret och Karlssons brons i singel blev det ett brons i dubbel för Matilda Ekholm som spelade tillsammans med ungerskan Georgina Pota.

ANNONS
TT
ANNONS