Karlsson: "Inte dra för stora växlar"

Tre mål på en och en halv minut ledde Vegas till en förkrossande seger, 7–0, i den första Stanley Cup-kvartsfinalen mot San Jose. Tre mål på fem minuter gav Pittsburgh vändningen i 3–2-segern mot Washington.

ANNONS
|

NHL-nykomlingen från Las Vegas har haft en makalös säsong. Nu är man det enda laget i slutspelet som vunnit fem raka matcher.

Hemmalaget satte full fart från start. Cody Eakin startade målskyttet efter 4.31. Erik Haula gjorde 2–0 26 sekunder senare och Jonathan Marchessault, assisterad av bland andra William Karlsson, gjorde 3–0 bara 1.31 efter det första målet.

Det blev även ett fjärde mål i första perioden genom Alex Tuch, med assist av William Karlsson.

- Vi fick ju en fruktansvärt bra start och vi tog nog kål på dem där. Det är inte lätt att komma tillbaka när man ligger under med 4–0 efter en halv period, säger Karlsson till Aftonbladet.

ANNONS

- Men vi ska kanske inte dra för stora växlar på det här. Jag förväntar mig att det blir betydligt tuffare framöver. De kommer att spela bättre.

Räddade 33 skott

Lagets svenske poängkung blev utan mål, men spelade fram även till ett tredje mål i matchen där 5–0 gjordes i andra perioden och de två sista Vegas-målen i den tredje perioden.

Måskyttarna i all ära, men målvakten Marc-André Fleury svarade också för en strålande insats då han räddade alla 33 skott. Det var tredje gången som han höll nollan i en slutspelsmatch.

Kollegan i San Jose-målet, Martin Jones, byttes ut efter att ha släppt in fem mål på 13 skott.

- Vi får ta ett snack om vad som gick snett i morgon och sedan ladda om batterierna och bjuda till bättre på söndag, säger Jones efter matchen, enligt Expressen.

ANNONS

Mål av Hörnqvist

Allt avgjordes i tredje perioden när Pittsburgh vann första matchen i kvartsfinalserien mot Washington.

Efter andra perioden ledde Washington med 1–0, en ledning som Alexander Ovetjkin snabbt drygade ut en halvminut in i tredje.

Några minuter senare började en rask upphämtning från Pittsburgh. Inom fem minuter satte det regerande mästarlaget tre mål. Ett av dem gjordes av Patric Hörnqvist, som även stod för en framspelning.

- Där gick det fort, vi tog vara på det vi fick och det är väl en av våra styrkor. Skönt hur som helst, vi fick den start på serien vi ville ha, säger Hörnqvist till Aftonbladet.

"Måste hålla i"

Amerikanen Jake Guentzel gjorde hela fyra mål när Pittsburgh slog ut Philadelphia i den sjätte åttondelsfinalen. Mot Washington stod Guentzel för ett mål och två assist. Matchen slutade 3–2.

- Det kommer att gå upp och ner genom hela serien, så man måste hålla i till slutet. Vi är glada över att vi fick de där tre målen i tredje perioden, säger 23-åringen, enligt lagets Twitter.

ANNONS
TT

Fakta: NHL-slutspelet

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Washington–Pittsburgh 0–1 (nästa match på söndag)

Nashville–Winnipeg 0–0 i matcher (första matchen spelas natten mot lördag)

Vegas–San Jose 1–0 i matcher (nästa match natten till söndag)

Tampa Bay–Boston 0–0 (första matchen spelas på lördag)

ANNONS