Klopp hyllar Neymar inför CL-premiären

Mohamed Salah på den ena sidan. Neymar och Kylian Mbappé på den andra.

ANNONS
|

Liverpool tar emot Paris Saint-Germain i Champions League-premiären och Liverpool-tränaren Jürgen Klopp valde inför matchen att försvara Neymars agerande under VM i Ryssland.

Den brasilianske stjärnan har blivit hårt kritiserad för att ha överdrivit flera sekvenser när han tacklats, men Liverpool-tränaren säger sig ha full förståelse för PSG-anfallaren.

- Det är en vanlig reaktion eftersom spelare går hårt åt honom, det är sanningen, och han vill skydda sig. Jag förstår det, säger Klopp enligt AFP.

ANNONS

- Jag är inte säker på att det går att undvika hans kvalitéer till 100 procent. Han är en fantastisk fotbollsspelare, enastående, säger Klopp inför matchen mot PSG.

Salah tror på dubbeln

På sin av planen har Klopp en minst sagt hyfsad spelare att kontra med i Mohamed Salah.

Egyptiern har visserligen inte lyst lika starkt i inledningen av den här säsongen som i våras när han ledde Liverpool till Champions League-final. En final i vilken han dock skadades och i stället från bänken fick se hur Real Madrid tog hem titeln. I VM var han fortfarande inte hundraprocentig – men nu är han tillbaka på allvar, med gott självförtroende.

- Jag är säker på att vi kan vinna turneringen. Jag tror att vi kan ta hem båda, Champions League och Premier League, säger han i en intervju med France Football.

ANNONS

"Tuff match"

Så här långt har han stått för två mål i Premier League på Liverpools fem segrar och har fortfarande en bit upp till den målform han visade i våras. Trots det sätter han press på motståndet.

- Det kommer att bli en fantastisk match, en tuff match. Stämningen kommer att vara fantastisk och Liverpool gillar att pressa. Men det handlar bara om oss själva, vi måste fokusera på vårt och vara väl förberedda. Det här är troligen de två starkaste anfallen i världsfotbollen, säger PSG:s back Thiago Silva enligt Uefa.

I Liverpool är Roberto Firmino tveksam efter en skada.

TT

Fakta: Premiäromgången i Champions League

Tisdag: Grupp A: Club Brygge–Dortmund, Monaco–Atletico Madrid (båda 21.00). Grupp B: Barcelona–PSV Eindhoven, Inter–Tottenham (båda 18.55). Grupp C: Liverpool–Paris SG, Röda Stjärnan–Napoli (båda 21.00). Grupp D: Galatasaray–Lokomotiv Moskva, Schalke–Porto (båda 21.00).

Onsdag: Grupp E: Ajax–AEK Aten (18.55), Benfica–Bayern München (21.00). Grupp F: Sjachtar Donetsk–Hoffenheim (18.55), Manchester C–Lyon (21.00). Grupp G: Real Madrid–Roma, Viktoria Plzen–CSKA Moskva (båda 21.00). Grupp H: Valencia–Juventus, Young Boys–Manchester U (båda 21.00).

ANNONS