Anna Hasselborgs Sverige förlorade EM-finalen mot Skottland.
Anna Hasselborgs Sverige förlorade EM-finalen mot Skottland.

Laddar om för OS efter EM-silver

Sverige var obesegrat fram till finalen i curling-EM och siktade på första mästerskapstiteln. Men mot Skottland sprack sviten och gulddrömmen. Nu laddar svenskorna om för OS.

ANNONS
|

Skottland vann finalen med 6–3 och Sverige fick nöja sig med EM-silver för andra året i rad.

- Självklart är det tråkigt att inte vinna guld. Det är därför man lirar. Det känns surt, men det är ändå en stolt silvermedalj, säger skippern Anna Hasselborg till TT.

Spelet stod och vägde fram till sjätte omgången. Då kopplade Skottland grepp med matchens enda tvåpoängare.

- Det var en jämn match. Vilket som helst av lagen kunde ha vunnit. Men de var lite bättre på att läsa isen och det avgjorde, säger Hasselborg.

ANNONS

Under veckan i St Gallen, Schweiz, har svenskorna imponerat och fått ett kvitto på att spelet stämmer inför OS i Pyeongchang.

Svenskorna åker till Sydkorea i februari som en av utmanarna till favoriten Kanada. Men Anna Hasselborg vill inte prata om OS-medalj.

- Nivån vi har hållit det här mästerskapet kommer att ta oss långt. Vi siktar på att ta oss till slutspel och göra en bra turnering. Det är många som pratar om OS. Vi försöker vara i vår bubbla och jobba med detaljerna.

Sverige kan få curlingrevansch på Skottland redan i eftermiddag. Då möts länderna i herrfinalen och Lag Edin har chans att ta fjärde raka EM-guldet.

TT
ANNONS