Larsson bygger självförtroende med titel

Vändning i kvartsfinal. Vändning i semifinal. Passande nog vände hon också flera gånger i finalen. Det gav Johanna Larsson en efterlängtad WTA-titel. "Jag känner mig otroligt glad", säger 29-åringen.

|

Johanna Larsson, 29, tog sin andra individuella WTA-titel i karriären när hon vann turneringen Nürnberg. Finalen mot amerikanskan Alison Riske vanns i två raka set (7–6, 6–4).

"Jag känner mig otroligt glad. Jag kom till den här veckan utan så mycket självförtroende", säger Larsson i segerintervjun enligt WTA:s webbplats.

"Lite mer energi"

I det andra setet tog Larsson fem raka game (varav två servegenombrott) för att kamma hem setet, matchen och titeln på det tyska gruset.

Ett passande avslut på en regn- och förseningsdrabbad turnering, där hon vänt från setunderläge i både kvarts- och semifinal på vägen till lördagens finaldrabbning.

Dessutom låg hon under både i inledningen av det första setet mot Riske, samt även i tiebreaket med 1–3.

"Vi båda kämpade hårt i dag. Regnet och allt väntande var tufft för alla – spelare, funktionärer och publik. I slutändan tror jag att jag hade lite mer energi över, och det var skillnaden", säger Larsson.

Svenskmöte i dubbel

Titeln i Nürnberg var Larssons andra i hennes totalt femte singelfinal på WTA-touren. Den första finalsegern kom i Båstad i Swedish Open 2015.

Den 97-rankade Larsson kommer att klättra en hel del på världsrankningen i och med sin seger, närmare bestämt till 59:e plats. Hennes bästanotering är en 45:e plats.

Dagen i Nürnberg avslutades dock med en förlust för Larsson. I par med belgiskan Kirsten Flipkens förlorade paret finalen i dubbelturneringen. Larsson/Flipkens vann första setet mot nederländskan Demi Schuurs och slovenskan Katarina Srebotnik med 6–3, men föll de kommande seten med 3–6, 7–10.

Svenskan åker nu till Paris där hon möter amerikanskan Bethanie Mattek-Sands i förstarundan av Franska mästerskapen.