Latifi tog tung UFC-seger i USA

Ilir Latifi har tagit en av sina största segrar i karriären genom att besegra Ovince Saint Preux på en UFC-gala i Orlando, Florida.

ANNONS
|

34-årige Latifi fick tidigt in flera kombinationer på den betydligt längre motståndaren och slog ned honom två gånger i första ronden. Andra gången kunde Latifi hålla fast Saint Preux i ett giljotingrepp runt halsen som amerikanen inte kunde komma loss ifrån.

Domaren bröt matchen på grund av teknisk submission efter 3.48 i den första ronden.

Saint Preux och Latifi skulle ha gått en match i Charlotte, USA, den 27 januari, men efter att Latifi skadats flyttades den fram till galan i Florida.

Segern är ett rejält steg framåt i karriären för Ilir Latifi som i höstas gjorde comeback efter en längre tids skada. Efter sin seger hoppade Laitifi runt i oktagonen och skrek: "Var är bältet?!"

ANNONS

Latifis seger gör att Sverige kommer att ha två MMA-fighters bland de fem högst rankade i lätt tungvikt. Förutom Ilir Latifi, som nu är rankad åtta, finns även Alexander "The Mauler" Gustafsson som är rankad som förste utmanare till mästaren Daniel Cormier. Cormier möter amerikanen Stipe Miocic i en gala i sommar.

"The Mauler" och Latifi är träningskompisar och har sparrat varandra till världseliten.

TT
ANNONS