LFC tappade segern på övertid

Efter två ramträffar blev det tredje gången gillt för Natasha Dowie. Men det räckte inte. Ingibjörg Sigurdardottirs övertidsnick gav 1–1 mellan Linköping och Djurgården.

|

Regerande svenska mästaren Linköping har börjat säsongen knackigt. Inför hemmamötet med Djurgården skiljde redan hela 11 poäng upp till serieledande Piteå, efter förlusten mot just Piteå innan det två veckor långa sommaruppehållet.

Med tanke på det var det sannolikt ett Linköping som kände sig frustrerade efter en, trots ett stort chansövertag, mållös halvlek mot Djurgården.

Kanske framförallt Natasha Dowie. LFC-anfallaren hade lyckats noteras för både en och två ramträffar i första halvlek. Den här måndagskvällen såg med andra ord där och då ut att bli en kväll med marginalerna på fel sida för brittiskan.

29-åringen skulle dock hitta rätt, till slut, när hon i den 60:e minuten till slut fick fira ett mål.

Ett mål som länge, länge såg ut att bli matchens enda.

Men fotbollen är inte alltid logisk – och Linköping har denna säsong inte alltid haft det rätta flytet med sig.

Flytet hade dock isländskan Ingibjörg Sigurdardottir i den första övertidsminuten, när hon nickade in 1–1 och en blytung, vunnen, poäng för gästerna från Stockholm.

Må så vara att Sigurdardottirs chans att göra ännu ett innan matchen var över. Likväl var 1–1 två nya, tappade poäng för Linköping.