Liverpool upp på andra plats i Premier League

|

Liverpool är ny serietvåa i Premier League bakom överlägsna serieledaren Manchester City. Det rödklädda storlaget vann övertygande med 4–1 hemma mot West Ham och stack därmed förbi Manchester United med ett poäng, men med en match mer spelad.

Målskyttet inleddes av Emre Can efter en dryg halvtimme. I den andra halvleken sprang Liverpool ifrån Londonlaget ytterligare. Föga överraskande noterades Mohamed Salah för en balja, hans sjunde på de sex senaste matcherna, när han satte 2–0. Övriga Liverpool-mål gjordes av Roberto Firmino och Sadio Mané. West Hams tröstmål gjordes av Michail Antonio när han prickade in 1–3.

Stoke tappade två viktiga poäng borta mot Leicester. Xherdan Shaqiri satte 1–0 strax innan halvtid. Men kvitteringen kom med 20 minuter kvar av matchen när Stoke-målvakten Jack Butland olyckligt fumlade in 1–1, vilket stod sig matchen ut. Stoke ligger kvar på näst sista plats i den engelska fotbollsligan med 26 inspelade poäng, en seger mot Leicester hade tagit laget ovanför nedflyttningssträcket.