Nashville Predators Viktor Arvidsson satte 1–1 mot Carolina Hurricanes men till slut vann Carolina med 4–3.

Många svenskmål i NHL

Det bjöds på fem svenskmål när både Carolina–Nashville och NY Rangers–Vancouver slutade 4–3 efter straffar. Och i matchen mellan Edmonton och Boston blev det ytterligare ett.

|

Mötet Carolina Hurricanes mot Nashville Predators i NHL bjöd på tre svenskmål. Läckrast var Viktor Arvidssons kvittering för Nashville till 1–1 i första perioden. Svensken fick pucken i mittzon, drev ut mot vänster, fintade bort backen genom att spela fram pucken mellan sina egna ben och sprätte sedan från liten vinkel upp pucken bakom Scott Darling i Carolinas mål.

Mattias Ekholm ökade på till 2–1 i andra men Victor Rask kvitterade strax efter för Carolina på pass från Elias Lindholm. Lagen gjorde varsitt mål i tredje medan förlängningen slutade mållös. Till slut vann Carolina på straffar.

Eriksson målskytt

Samma resultat, också det på straffar, blev det när New York Rangers tog emot Vancouver. Och även här var det svenskarna som syntes. Dels med två svenska målvakter, Henrik Lundqvist i Rangers och Jacob Markström i Vancouver, dels i målskyttet. Loui Eriksson gav gästerna ledningen på pass från Henrik Sedin. Vancouver gjorde också 2–0, innan Jesper Fast reducerade för Rangers i andra perioden. Vid full tid och efter förlängning var det 3–3 och först på den 14:e straffen kunde Jimmy Vesey fixa segern till NY Rangers.

Seger för Edmonton

Edmontons Adam Larsson gjorde ett mål i matchen mot Boston, som slutade 4–2 till Edmonton.

Hemmalaget Boston hade en 1–0-ledning fram till andra periodens mitt, då Patrick Maroon satte Edmontons första mål, och Larsson gjorde sitt knappt fem minuter efter.

Larssons handledsskott studsade på försvararen Charlie McAvoys skridsko och in i mål bakom Tuukka Rask.

Efter andra perioden stod det 2–2, men Edmontons Ryan Strome gjorde 3–2-målet drygt två minuter in i tredje. Leon Draisatl fastställde slutresultatet när mindre än en minut var kvar av matchen.