Malmö med förlängningsseger över Brynäs

Malmö Redhawks har fått en flygande start på SHL-säsongen. Men mot nästjumbon Brynäs tappade laget en tvåmålsledning – och segern kom först i förlängning.

ANNONS
|

Malmö skuggar serieledande Linköping och Djurgården i toppen av tabellen efter en överraskande stark säsongstart.

Därför var förhoppningarna hos hemmapubliken stora när nästjumbon Brynäs stod för motståndet.

Efter två perioder kunde de också glädjas åt en 2–0-ledning.

Max Görtz utnyttjade ett powerplay efter 14.51 och satte 1–0 bakom David Rautio. I mittperioden var det sedan Marcus Sylvegårds tur att göra mål i samma spelform då han gjorde sitt femte mål för säsongen.

"Vi känns trötta"

Sylvegård hade ändå större förväntningar på laget.

- Det är slarv och dåliga pass, vi känns lite trötta där ute. Vi brukar kunna köra över motståndaren, nästan skölja över dem, men i dag känns det som att det fattas lite, sade han i C More.

ANNONS

Med 13 minuter kvar av matchen förvaltade Gävlelaget sitt första powerplay i matchen på bästa sätt när Jacob Blomqvist sköt nytt liv i laget.

Malmö fixade sedan en ny tvåmålsledning när lånet Matias Lassen satte 3–1, hans första mål sedan comebacken, med sju minuter kvar. Men Brynäs, som inte spelat match på tolv dagar, hade vaknat till liv ordentligt och svarade snabbt två gånger om. Kvitteringen till 3–3 var ett faktum knappt tre minuter efter Lassens mål.

"Har gott mod i truppen"

I förlängningen knep Malmö bonuspoängen efter ett snabbt avgörande av tidigare Brynässpelaren Emil Molin.

- Jättekul att avgöra men lite surt att vi inte får tre poäng. Vi gör en lite för dålig andra- och tredjeperiod för att vi ska få tre poäng, sade han i C More.

Brynäs lämnade nästjumboplatsen tack vare sin poäng.

- Vi är ett lag som kör på, vi har gott mod i truppen. Ett lag med dålig moral kommer inte tillbaka i sådana här matcher, sade Nicklas Danielsson.

ANNONS
TT
ANNONS