Mauler till Cormier: "Släpp bältet"

I helgen kunde Daniel Cormier lägga ytterligare ett bälte till det han redan har i lätt tungvikt. Nu är han även UFC-mästare i tungvikt. Då vill Alexander "The Mauler" Gustafsson att "DC" ska släppa ett av sina bälten.

ANNONS
|

Efter segern mot Glover Teixeira på hemmaplan för över ett år sedan så går Alexander Gustafsson åter in i oktagonen när han möter Volkan Oezdemir i UFC 227 i Los Angeles, 4 augusti.

Det innebär att den förstarankade utmanaren (Gustafsson) och den andrarankade schweizaren Oezdemir möter varandra.

En titelmatch som väntar för segraren då med andra ord? Som det ser ut just nu – inte.

Vill inte släppa

Den nuvarande bälteshållaren i lätt tungvikt, Daniel Cormier, gick så sent som i lördags upp i tungvikt och tog hem bältet även där efter sin seger mot Stipe Miocic.

Och "DC" verkar inte ha något intresse av att kliva tillbaka till lätt tungvikt och sätta sitt bälte på spel, då han snarare söker mer lukrativa fajter i den tyngre viktklassen innan han lägger handskarna på hyllan.

ANNONS

- Om jag ska slåss mot Gustafsson måste han göra något väldigt speciellt, säger Cormier efter segern mot Mionic.

När Gustafsson över telefon gästar MMA-talkshowen "The MMA Hour" så irriteras han av Cormiers inställning till bältet och hans uttalande.

- Jag respekterar att han vill ta de största och mest lukrativa fajterna men det är inte upp till honom att säga något sådant, säger Gustafsson och lyfter då fram ett förslag.

"Ge det till oss"

- Han kan inte sitta där på sin tron och bestämma vem som ska slåss eller inte. Om du inte vill slåss i lätt tungvikt så släpp det. Och vi alla vet att han inte kommer gå ner och slåss här, så han borde bara släppa bältet och låta oss slåss för det. De (UFC) borde låta den här fajten mellan mig och Oezdemir vara det. Ge bältet till oss så har vi något att slåss för och sedan kan han (DC) stanna i tungvikt, säger Gustafsson.

ANNONS

Ett annat alternativ vore, teoretiskt, för "The Mauler" att kliva upp en division i stället för att jaga ett bälte.

- Vi få se vad som händer. Jag tror inte han (DC) har så många fler fajter i sig och jag har många kvar. Jag kanske går upp någon gång, men just nu har jag fokus på bältet i min division.

TT
ANNONS