Janne Juvonen förvandlades till en vägg för Mora.

Mora vann efter Juvonens storspel

Två mål på 31 sekunder gav Mora segern med 3–1 hemma mot Skellefteå. Janne Juvonen räddade 51 skott och hjälpte Dalalaget till tre blytunga poäng att ha med sig i fortsättningen av SHL.

|

Powerplay kom att spela en nyckelroll i annandagsmatchen mellan Mora och Skellefteå. Ett matchstraff på Moras Matt Bailey gav Skellefteå chansen att få ett tidigt övertag på hemmalaget. Med ett fem minuter långt numerärt överläge bombarderade bortalaget Janne Juvonen i Moras mål med skott.

Något som gav resultat.

Den finländske forwarden Juhamatti Aaltonen har kritiserats under året efter att inte ha lyckats göra mål på de första 25 matcherna. Men mot Mora lossnade det när han satte 1–0 i powerplay.

- Jag kan inte minnas när jag var så glad efter ett mål, säger Aaltonen till C More.

Det blev "bara" ett insläppt mål i det fem minuter långa numerära underläget för Mora. Fem minuter efter Aaltonens ledningsmål fick Mora chansen i först fem mot tre, och sedan fem mot fyra. Något som resulterade i två mål på 31 sekunder och en 2–1-ledning.

Skellefteå dominerade i skottstatistiken och hade 35 skott på mål jämfört med Moras 15 efter två perioder. Hemmalaget hade däremot fortsatt ledningen med 2–1.

Historien var densamma i tredje perioden. Skellefteå fick in mängder av puckar på mål – men inga gick in. Till stor del på grund av Janne Juvonen som motade bort den ena pucken efter den andra.

- Det är bara att försöka hålla ihop laget och försöka få dem utanför slottet och vara i skottlinjen. Sedan har vi en grym målvakt som spelade riktigt bra i kväll, säger Moras Nils Carnbäck till C More.

Matchen slutade 3–1 till Mora efter att Andrew Rowe punkterat matchen i tom målbur med sitt andra mål.