Mullsjö redo att utmana giganterna

Mullsjö är redo. Ska något lag lyckas knipa en av de där finalplatserna från Falun eller Storvreta så kan det vara innebandylaget som gynnas av någon form av mindrevärdeskomplex.

ANNONS
|

Storvreta och Falun. Falun och Storvreta.

Snacket på innebandyns upptaktsträff handlade mest om giganternas kamp om guldet. Frågan är om det inte är dags för ett nytt lag att knipa en av de där finalplatserna?

- Truppmässigt sticker de ut. Men där bakom är det jämnt och då handlar det om andra saker, säger Mullsjös landslagsback Kasper Hedlund.

- Vilka är bäst tränade? Vilka är bäst som grupp? Och vilka presterar som bäst när det gäller? Där tycker jag att vi har gjort väldigt bra genom slutspelen, att när det väl brinner till så är vi trygga med att vi får ut väldigt mycket ur vårt lag.

ANNONS

Teambuilding före träningsmatcher

Statistiken ger honom backning. Mullsjö har gått till semifinal tre gånger de senaste fyra åren. Senaste säsongen var man långt från bäst i grundserien – men när det väl gällde lyckades man skaka Storvreta i semifinalen.

- Vi åkte ut lite på rutin, de visade att de hade varit där innan, säger Hedlund.

Men i år tror han att det kan vara Mullsjös år att för första gången nå hela vägen. Laget har under försäsongen jobbat mycket med just laget och valt bort en del träningsmatcher till förmån för teambuilding.

- Det är otroligt viktigt, säger Hedlund och berättar om en övning där de skulle plocka egenskapskort och beskriva varandra som personer och inte som spelare.

- Det var en ögonöppnare, att "jag har spelat med den här personen i sex år men jag känner honom inte, inte egentligen".

ANNONS

Nyper sig i armen

Efter nio säsonger i högsta serien är Mullsjö där uppe bland topplagen och Kasper Hedlund drömmer om SM-guld – även om det känns smått overkligt.

- När folk nu börjar prata om Mullsjö och SM-guld, jag får ju nypa mig i armen liksom. Va? Är vi på riktigt? För jag vet så väl var vi kommer från, jag var med när vi förlorade fyra av fem matcher. Det är en grymt häftig resa, och fantastiskt att få vara en ambassadör för det.

TT: Vad är Mullsjö för lag i dag?

- Det är ingen slump att vi ofta gör bra matcher mot de bästa lagen. Vi vill knäppa Storvreta på näsan. Vi lyckas alltid spela bra mot dem och likaså mot Falun. Vi triggas av den utmaningen.

TT

Fakta: Senaste SM-finalerna

Herrarnas SM-finaler under 2010-talet (segraren först):

2018: Storvreta–Falun 6–2.

2017: Falun–Växjö 5–4.

2016: Storvreta–Linköping 5–4.

2015: Falun–Linköping 6–4.

2014: Falun–Storvreta 7–6 efter förlängning.

2013: Falun–Dalen 5–2.

2012: Storvreta–Dalen 5–3.

2011: Storvreta–Warberg 8–7 efter straffar.

2010: Storvreta–Caperiotäby 5–2.

Fakta: Kasper Hedlund

Född: 7 juli 1992 (26 år).

Bor: Torpa i Jönköping.

Klubb: Mullsjö, som är hans moderklubb.

Meriter: 32 A-landskamper.

Position: Back.

Aktuell: Lagkapten för Mullsjö som satsar mot sitt första SM-guld.

Fakta: SSL:s första fem matchdagar

Onsdagen: Växjö–Linköping (klockan 18.30), Örebro–Lindås, Kalmarsund–Höllviken (båda 19.00), Storvreta–Dalen (19.15), Falun–Sirius (19.30).

Torsdag: Jönköping–Mullsjö (19.00).

Lördag: Höllviken–Helsingborg (19.00).

Söndag: Sirius–Örebro (16.30), Dalen–Falun, Linköping–Jönköping, Mullsjö–Kalmarsund (alla 17.00), Pixbo–Storvreta (17.15).

25 september: Lindås–Pixbo (19.00).

ANNONS