Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 49 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

170111-freevcnaslund-397808_se.ttela_1.jpg
Sandra Näslund. Arkivbild.

Näslund: "Tänker mycket på Holmlund"

Skicrossåkaren Sandra Näslund gör comeback i helgens världscuptävlingar i Italien. Men mycket av tankarna finns hos landslagskompisen Anna Holmlund.

Näslund fick en hjärnskakning och en fraktur på näsbenet när hon föll i Innichen strax före jul, bara två dagar efter Anna Holmlunds svåra krasch i samma backe.

Holmlund vårdas på Karolinska sjukhuset, där hon fått lämna intensivvårdsavdelningen. Hon kan andas själv men har ännu inte vaknat.

- Man blir lite ställd när något sådant här händer en så pass nära en, men man vet ju att riskerna finns, säger Näslund till SVT.

- Men nu när vi är här så är det fullt fokus på det vi ska prestera. Sen är det klart att man tänker på Anna ändå, men man får försöker tänka bort lite grann.

Två svenskar till start

I helgens världscuptävlingar i Watles är det bara två svenskar på start, förutom Näslund även Viktor Andersson. Andersson kom trea i världscuptävlingen i Val Thorens i december och har därefter radat upp topplaceringar. Han är sexa sammanlagt i världscupen.

Näslund har två pallplatser från december och ligger femma sammanlagt. Hon siktar på att ta karriärens första världscupseger.

- Känns som jag har haft några chanser där jag vara väldigt nära men inte räckt hela vägen. Jag har kapaciteten för att vinna. Det gäller bara att allt ska stämma, säger Näslund.

Victor Öhling Norberg, Holmlunds pojkvän, kör inte tävlingarna i Watles och Michael Forslund avstår på grund av knäproblem.

Dubbeltävling

I Watles körs två tävlingar, lördag och söndag. Orten tar över en tävling från franska Megève som har snöbrist och inte kan arrangera tävlingar nästa helg.

MEST LÄST