Nederländerna körde över världsmästaren

Visst, det stod "bara" 2–0 när domaren blåste av matchen. Men Nederländerna skapade mängder av chanser och vann välförtjänt hemma mot Frankrike. Danmark besegrade Wales på bortaplan med 2–1 och avancerar därmed till A-divisionen i den nästkommande upplagan av Nations League.

|

Det är ett annat Nederländerna på plan än det lag som missade både EM 2016 och VM 2018. Sedan Ronald Koeman tog över tränarrollen har laget sakta men säkert hittat tillbaka och återigen visat att man är att räkna med.

Punkterade på tilläggstid

Hemma mot världsmästaren Frankrike under fredagskvällen visade man prov på just det. Nederländerna forcerade frenetiskt fram matchen igenom och belönades i slutet av båda halvlekarna.

Georginio Wijnaldum gjorde 1–0 i slutet av den första, och i den andra halvleken fortsatte hemmalaget att trycka på mot Frankrikes försvar. Nederländerna testade Hugo Lloris vid flera tillfällen och vore det inte för bortalagets målvakt kunde matchen ha avgjorts tidigare. 2–0 kom i stället på straff genom Memphis Depay som elegant chippade in bollen på tilläggstid.

Därmed är det klart att det tredje laget i gruppen, Tyskland, degraderas till B-divisionen. De har fem poäng upp till Nederländerna med en match kvar att spela.

Danmark klar gruppvinnare

Danmark kommer att spela i finrummet i nästa Nations League. Det stod klart efter 2–1 borta mot Wales vilket gjorde Danmark till gruppvinnare, och de flyttas upp från B-divisionen till A-divisionen. Det gör även Ukraina och Bosnien.

Lars Lagerbäcks Norge hade trots ett spelövertag det tufft borta mot Slovenien och såg länge ut att gå mot förlust. Men i den 85:e minuten sköt Bjørn Johnsen in kvitteringsmålet. 1–1 stod sig matchen ut och med en match kvar ligger Norge på en delad förstaplats tillsammans med Bulgarien, men med bättre målskillnad.