Nilsson Lindelöf om United-tiden: Fantastiskt

Victor Nilsson Lindelöf har varit en Manchester United-spelare sedan i somras. Mittbacken summerar tiden med tre ord. "Ett fantastiskt år".

ANNONS
|

Efter förra sommarens träningslandskamp mot Norge åkte Victor Nilsson Lindelöf direkt från Oslo till England för att skriva på för storklubben Manchester United.

Därmed valde han att lämna den bollförande och lugna fotbollen i portugisiska Benfica till det betydligt tuffare klimatet i Premier League.

Samtidigt är det ett beslut som har gjort att 23-åringen – enligt egen utsago – har blivit en mycket bättre fotbollsspelare, framför allt i duellspelet.

"Utvecklats"

- Jag tycker att jag har utvecklats, och om jag nu ska nämna någon grej så är det duellspelet, säger han.

ANNONS

- Men jag har utvecklats på många plan; som fotbollsspelare och som människa. Det har varit ett väldigt bra år för mig och jag tycker att det är en väldigt bra miljö för mig att utvecklas i. Jag är väldigt glad för den här säsongen, med den hjälp jag får där och de spelare som jag har omkring mig. Det är väldigt utvecklande.

Nilsson Lindelöf, som inte har varit helt ordinarie i tränaren José Mourinhos bygge, har spelat 25 tävlingsmatcher för klubben och är därmed bara fem matcher från att nå sin personliga målsättning inför säsongen.

- Det här är min första säsong, jag är 23 år gammal och spelar i världens största klubb. Det är roligt när jag får chansen att spela. Jag är alltid väldigt stolt varje gång jag går ut på planen och får representera den här klubben, säger han.

ANNONS

- Det är som sagt min första säsong i klubben och jag kör hårt varje dag, tränar och sedan när jag får chansen att spela så gör jag det.

Fokus på landslaget

För en kortare period har Victor Nilsson Lindelöf dock lagt klubblagslivet åt sidan.

De närmaste dagarna i Stockholm handlar om att slipa på detaljer tillsammans med medspelarna i svenska landslaget, repetera grunderna som låg bakom playoff-miraklet i Milano och genomföra två viktiga landskamper mot Chile på lördag och borta mot Rumänien tre dagar senare.

Nästa gång laget samlas är det skarpt läge inför VM i Ryssland.

Och för mittbacken är all tid fram till den dagen viktig för att få ett framgångsrikt mästerskap i sommar.

- Det gäller att man förbereder sig till 100 procent, och att man har full koll på allting. Det är allt från mat, sängar och att allt är 100 procent i förberedelserna, säger Victor Nilsson Lindelöf.

ANNONS
TT

Fakta: Victor Nilsson Lindelöf

Född: 17 juli 1994 i Västerås (23 år).

Position: Försvarare.

Klubb: Manchester United.

Tidigare seniorklubbar: Västerås SK och Benfica.

Landskamper: 18 A, 13 U21, 17 U19, 1 U17.

ANNONS