Norén drömmer om första majortiteln

Han vann sin senaste tävling och är elva på världsrankningen. Är Alex Norén spelaren som blir nästa svenska majorvinnare?

ANNONS
|

Alex Norén är på Carnoustie med segern i French Open i färskt minne. Efter triumfen utanför Paris har Norén inte tävlat, utan laddat batterierna i två veckor på Gotland där han tränar på Visby Golfklubb.

- Självklart är självförtroendet bra efter att ha vunnit. Men det är som det alltid är med golf – man ska inte tro för mycket. Man kommer hit, slår några dåliga slag och så känner man att man vill bli ännu bättre. Det är ganska skönt att ha den inställningen, de gånger det har känts för bra slappnar man av lite för mycket, säger Norén.

ANNONS

Sexa som bäst

Att han har spelet för att kunna göra Henrik Stenson sällskap i den exklusiva klubben av British Open-mästare råder det i alla fall inga tvivel om. Gång på gång de senaste åren har Alex Norén visat sin klass med segrar och topplaceringar, och Stenson är sedan ett tag tillbaka passerad på världsrankningen.

Det som saknas för Norén är just en riktigt stor majorframgång och fjolårets sjätteplats i The Open på Royal Birkdale är än så länge karriärens bästa placering.

- Det hade varit otroligt att vinna en major. Att vinna en tävling som French Open känns hur stort som helst, men det är ju något speciellt med majors. Alla de bästa är här och det var det här man alltid kollade på när man var liten, säger Norén.

Spelar med Johnson

British Open inleds på torsdagen och under de första två rundorna får Alex Norén amerikanskt sällskap av Charley Hoffman och världsettan Dustin Johnson. På söndag kväll hoppas Norén vara den som bäst har hanterat den beryktade, men i år ovanligt torra, Carnoustie-banan norr om Dundee.

ANNONS

- Det är helt galet, det är otroligt hårt och jag tror aldrig att jag har spelat på så här snabba fairways. Men jag tycker om den här typen av golf.

Carnoustie, Storbritannien, TT:s utsände

Fakta: Tio senaste British Open-vinnarna

2017: Jordan Spieth, USA (på Royal Birkdale).

2016: Henrik Stenson, Sverige (Royal Troon).

2015: Zach Johnson, USA (St Andrews).

2014: Rory McIlroy, Nordirland (Royal Liverpool).

2013: Phil Mickelson, USA (Muirfield).

2012: Ernie Els, Sydafrika (Royal Lytham & St Annes).

2011: Darren Clarke, Nordirland (Royal St Georges).

2010: Louis Oosthuizen, Sydafrika (St Andrews).

2009: Stewart Cink, USA (Turnberry).

2008: Padraig Harrington, Irland (Royal Birkdale).

Fakta: Alex Norén

Född: 12 juli 1982 i Stockholm.

Världsrankning: 11.

Främsta majormeriter: Sexa i British Open 2017, nia i British Open 2012, 25:a i US Open 2018.

Segrar: Har vunnit totalt tio gånger på Europatouren. Största segern kom i det brittiska PGA-mästerskapet på Wentworth i fjol. I år har Norén spelat mer på den amerikanska PGA-touren och har en andraplats på Torrey Pines som bästa placering, efter att ha förlorat mot Jason Day i särspel.

ANNONS