Mikael Lindquist gjorde 24 poäng när Norrköping premiärvann mot Umeå i basketligan. Arkivbild.

Norrköping fick kämpa mot Umeå

|

Premiären i herrligan i basket bjöd på två planenliga överkörningar och en överraskande knapp seger.

Norrköping hade stora problem hemma mot Umeå men lyckades vända ett niopoängsunderläge inför sista perioden till seger med 99–95 (43–46).

Veteranerna Joakim Kjellbom och Mikael Lindquist avgjorde med fyra straffkast under slutminuten. Lindquist gjorde 24 poäng, endast överträffad av Tyrell Green, som satte 25.

Om poäng är en måttstock på underhållningsvärde hade publiken i Norrköping klart roligare än åskådarna i fredagens två övriga premiärarenor.

Jämtland gjorde bara 27 poäng på Nässjö i första halvlek – men ledde ändå med 13. Försvaret fungerade med andra ord utmärkt och till slut vann Jämtland med 75–42 (27–14).

Borås ses liksom Norrköping och Jämtland som en outsider bakom regerande mästaren Luleå och Södertälje. Laget inledde med 85–54 (38–34) borta mot Uppsala. Fem "västgötar" gjorde över tio poäng, med kroaten Marin Mornar som topp på 16.