Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
PROVA

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

171120-northugpetad-566914_se.ttela_1.jpg
Petter Northug. Arkivbild.

Northug hånar ledarna på Instagram

Petter Northug är inte nöjd med att bli petad till världscuppremiären till helgen. Nu hånar han landslagledarna i sociala medier.

Det är i ett inlägg på Instagram som det tydligt framgår att Petter Northug inte är nöjd med att vara utanför den norska landslagstruppen.

På en bild med landslagschefen Vidar Løfshus och tränaren Tor Arne Hetland har Northug skrivit fiktiva dialoger mellan de båda, skriver VG.

Det är uppenbart att Northug, som tagit 20 OS- och VM-medaljer, varav 15 guld, tycker att han borde platsa i laget.

I det ironiska Instagraminlägget "debatterar" ledarna om de inte ska ta med Northug till premiären i Ruka.

"Absolut inte. Vi måste prioritera medaljhopp under en OS-säsong. In med (Pål) Golberg, (Simen Hegstad) Krüger, (Hans Christer) Holund, (Didirik) Tønseth, (Sondre Turvoll) Fossli och (Erik) Brandsdal. Det är ju mästerskapsåkare med X-faktor".

"Men får vi inte skit i pressen", undrar den ene ledaren och får svaret att tidningen Dagbladets krönikör kommer att stötta dem.

Anledningen till att Northug inte får vara med i Ruka är att skidstjärnan missade den norska skidpremiären i Beitostølen, skriver VG.

31-åringen var sjuk medan hans konkurrenter om en plats i den tio man stora truppen till Ruka tävlade. Northug är frisk nu men utan en prestation att visa upp står han utanför laget.

Världscupsäsongen inleds med en minitour i Ruka och programmet ser ut enligt följande: klassisk sprint, 10/15 km klassiskt följt av jaktstart 10/15 kilometer fristil.

Fakta: Norska truppen

Herrar:

Eirik Brandsdal, Pål Golberg, Sondre Turvoll Fossli, Johannes Høsflot Klæbo, Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Finn Hågen Krogh, Didrik Tønseth, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger.

Damer:

Marit Bjørgen, Mari Eide, Kathrine Harsem, Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Ragnhild Haga, Anna Svendsen, Tiril Udnes Weng, Silje Øyre Slind.

MEST LÄST