Ny förlust för damkronorna

|

Sveriges damlandslag förlorade sin andra match i fyrnationsturneringen i Saskatoon i Kanada med 3–2 mot Finland.

Det var inte förrän i slutet av tredje perioden som det blev svenska mål i matchen, det första av Lisa Johansson efter 17.16, och sedan reducerade Hanna Olsson bara 15 sekunder senare.

Det räckte dock inte till seger eftersom Finland redan i första perioden gjort tre mål genom Venla Hovi, Riikka Välilä och Emma Nuutinen.

Josefine Holmgren, Olivia Carlsson och Lina Ljungblom stod för målgivande passningar till de svenska målen.

Svenskorna förlorade även premiärmatchen mot hemmalaget Kanada med 6–1 under tisdagen, lokal tid.

USA vann med 2–1 över Kanada i den andra matchen som spelades under onsdagskvällen.