Offsidemål hjälpte Djurgården till seger

Djurgården fick en smakstart mot IFK Göteborg och vann med 3–1 på Gamla Ullevi i allsvenskan. Men efter matchen var tränarna och domaren överens om att Felix Beijmos ovanliga 2–0-mål borde blivit bortdömt för offside.

|

IFK Göteborgs 19-årige målvakt Pontus Dahlberg gjorde sin sista hemmamatch före sommarens flytt till engelska Watford, och hyllades stort av publiken. Men själva matchen fick ingen bra start för hemmamålvakten.

Kerim Mrabti, som flyttats upp i Djurgårdens anfall, petade bollen i mål på ett inlägg från Dzenis Kozica redan i den tredje minuten.

- Ett inspel som jag tror vi har koll på, som ska rinna igenom. Så slänger han sig och får en tå på, och jag hinner inte reagera, säger Pontus Dahlberg, som släppte in bollen mellan benen.

Klurig situation

I 22:a minuten ökade Djurgården till 2–0. Tino Kadewere stal bollen från en IFK-back, tog sig förbi utrusande Pontus Dahlberg och sköt mot mål. André Calisir nickade undan, men Felix Beijmo gjorde mål på returen.

Dahlberg var långt ute, så det fanns ett offsideläge när Kadewere avlossade skottet – som blev en indirekt passning.

På presskonferensen efter matchen, när tränarna sett reprisbilder, var de överens om att målet borde dömts bort.

- Det är väl offside, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel lite eftertänksamt.

Hans kollega Poya Asbaghi i IFK Göteborg var mera upprörd.

- Det är solklart offside, säger Asbaghi, som också ville haft en djurgårdare utvisad i ett läge där Vajebah Sakor drogs ner i en kontring vid ställningen 2–0.

- Det blir matchavgörande, anser Asbaghi om de två situationerna.

Även domaren Mohammed Al-Hakim medgav, efter att ha sett 2–0-målet igen, att det inte borde godkänts.

Fjärde raka

IFK Göteborg lyckades flytta upp spelet. Men i 54:e minuten ökade Jonathan Ring på till 3–0, framspelad av Kerim Mrabti i ett snabbt anfall där bollen erövrades på mittplan.

Segern var Djurgårdens fjärde raka, cupfinalen inräknad. Trots segerraden är laget skadedrabbat. Denna gång gjordes fyra ändringar i startelvan.

IFK Göteborg har nu bara tagit en poäng på tre omgångar, och tycks fortfarande leta efter ett bra sätt att bemanna den 3–4–3-uppställning man valt att spela med. En nick av inhopparen Tobias Hysén på hörna gav lagets enda mål mot Djurgården.