Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Petter Northug. Arkivbild.

Osäkert kring Northugs skidframtid

Han har tagit två OS-guld och 13 VM-guld. Men frågan är om det blir några fler mästartitlar för norske längdskidåkaren Petter Northug som ratades i OS-truppen och nu ställer in resten av världscupsäsongen.

- Från min ståndpunkt tror jag att vi inte har sett det sista från Petter i internationell längdsport. Jag tror att han kommer tillbaka till toppnivå. Men vad som händer framöver är det för tidigt att säga, säger Northugs tränare Stig Rune Kveen till norska VG.

Kveen var den som på fredagen meddelade Northugs beslut att han ställer in resten av världscupsäsongen, inklusive världscupavslutningen i Falun.

- Han tar ett steg tillbaka för att hitta motivationen igen. Han behöver hitta tillbaka till glädjen, säger Stig Rune Kveen

Northugs enda insats i världscupen den här säsongen blev ett sprintkval i Lillehammer som han inte gick vidare ifrån. Efter de bristande resultaten ratades Northug, som vann två OS-guld i Vancouver för åtta år sedan, när den norska skidtruppen togs ut inför de pågående spelen i Pyeongchang.

I januari drabbades den frispråkige stjärnan av influensa som han nu tillfrisknat ifrån. Northug ska fortsätta träna under vintern.

- Han har kommit igång med träningen igen och har träningsglädje, säger Kveen.