Pedersen fixade ny uddamålsseger för Piteå

Inget lag verkar kunna stoppa damallsvenskans segermaskin Piteå. Borta mot Göteborg gjorde June Pedersens enda målet, och norrbottningarna har nu vunnit fem av sex matcher med uddamålet.

|

Piteå spelar, och har flytet, som ett svenskt mästarlag i fotboll. I söndagseftermiddagens bortamöte med tabellåttan Göteborg på Valhalla IP kom det allsvenska topplagets sjätte seger på lika många omgångar.

Norskan June Pedersen, som avgjorde säsongens två första matcher mot IFK Kalmar och Eskilstuna, bröt en tre matcher lång måltorka och satte matchens enda mål på en frispark från 40 meter i den nionde minuten.

- Det här var absolut en stark bortaseger, tjejerna är otroliga på att jobba hårt och vara noggranna i allt de gör och ha attityden att vinna, säger Piteås nygamle tränare Stellan Carlsson, som tagit över efter avgående Fredrik Söderholm, till Piteå-Tidningen.

I Växjö var hemmalaget överlägset jumbon IFK Kalmar i nykomlingsmötet. 21-åriga Anna Anvegård, nyligen uttagen i A-landslaget, gjorde sitt fjärde seriemål för säsongen när hon öppnade målskyttet redan i den fjärde minuten. Växjö vann med 4–1 och avancerade till fjärde plats i en jämn tabell.

Rosengårds skotska landslagsanfallare Fiona Brown såg till att Malmölaget behåller andraplatsen i tabellen efter en 2–0-seger i Skånederbyt hemma mot tian Vittsjö. Brown gjorde båda målen – i 17:e respektive 57:e minuten – och avståndet till suveräna serieledaren Piteå är fortsatt fem poäng.

Fakta: Piteås segersvit i damallsvenskan

27 maj: 1–0 mot Göteborg (borta).

20 maj: 3–2 mot Hammarby (hemma).

6 maj: 1–0 mot Växjö (b).

29 april: 2–0 mot Djurgården (h).

22 april: 2–1 mot Eskilstuna (b).

15 april: 2–1 mot IFK Kalmar (h).