Poängtapp för Real Madrid – Barcelona i topp

Real Madrid åkte på säsongens första poängtapp i 1–1-matchen borta mot Athletic Bilbao. Samtidigt överlistade Barcelona Anoeta-spöket när man vann borta mot Real Sociedad med 2–1.

|

Bortamatch i San Sebastian på Anoeta mot Real Sociedad. Det har varit något som inte passat Barcelona allt för väl på senare år i La Liga-fotbollen, då man enbart inkasserat en seger borta mot Sociedad sedan 2007. I år såg det till en början mörkt ut igen för den regerande mästaren, när Aritz Elustondo gav "La Real" ledningen i första halvlek.

Barcelona skulle dock hitta tillbaka. Först genom Luis Suarez som hittade rätt efter en tilltrasslad hörnsituation. Bara några minuter senare gav Ousmane Dembélés mål en katalansk ledning.

Fyra raka segrar

En ledning som man aldrig släppte – vilket innebär att Barcelona, förutom att ha besegrat ett spöke med 2–1, fortsatt har idel segrar efter fyra omgångar av ligan.

Förmodade toppkonkurrenten Atlético de Madrid har det inte. Efter överraskande 0–2 mot Celta Vigo förra omgången såg Atlético i slutminuterna ut att gå mot ännu en överraskande förlust, hemma mot Eibar. Då frälste inhoppande 19-åringen Borja Garces, i sitt första La Liga-framträdande någonsin, med en kvittering på stopptid. Matchen slutade 1–1.

Barcelona i ensam serieledning

Real Madrid hamnade i underläge efter drygt en halvtimme borta mot Athletic Bilbao när Iker Muniain satte 1–0 för det baskiska hemmalaget. I den 61:a minuten bytte Real Madrids tränare Julen Lopetegui in Isco. Han tackade genom att fastställa slutresultatet till 1–1 efter bara två minuter på planen.

Barcelona går därmed upp i ensam serieledning efter fyra omgångar. Real Madrid är visserligen obesegrat, men får i och med kvällens oavgjorda resultat finna sig i att ligga två poäng bakom rivalen från Katalonien.