Örebros Daniel Viksten.
Örebros Daniel Viksten.

Powerplay bakom Örebros storseger

Förra säsongen fick ett dystert slut för Örebros Daniel Viksten, då han tvingades operera höften I februari. Nu är han tillbaka på allvar. När Örebro spöade HV71 med 6–2 på bortaplan var Daniel Viksten den store hjälten.

ANNONS
|

På 19 tidigare försök hade Örebro gjort två mål I powerplay. Nu gjorde laget tre I numerärt överläge – samtliga av Daniel Viksten.

- Rätt man var på rätt plats. Tidigare har jag haft många lägen som jag missat. Det blev lite av en ketchupeffekt, sade Viksten.

Tillsammans med Libor Hudacek och Marcus Weinstock bildade han en sylvass kedja i numerärt överläge som knäckte HV71.

Snabba mål

När Örebro gick från 2–1 till 4–1 på drygt fyra minuter I slutet av andra perioden gjorde Viksten två mål I powerplay och sedan avslutade han också med att trycka in 6–2-pucken I numerärt överläge bakom Fredrik Pettersson-Wentzel I HV71:s mål.

ANNONS

Normalt sett lirar Daniel Viksten med bröderna Tyson och Tylor Spinks, de kanadensiska bröderna. Den trion var riktigt bra.

- Vi steppar upp efter en dålig insats mot Frölunda och sa att vi inte var nöjda. Jag trivs bra med dem. De är skickliga hockeyspelare, läser spelet bra, är starka på pucken och kvicka I vändningarna, vrider och vänder på motståndarna, sade Daniel Viksten.

Örebro-forwarden är trots den här succén inte helt återställd från sin höftskada.

- Egentligen är jag inte helt klar. Det är en process som tar ett år innan det läker helt. Nu är det mycket matcher och jag gör en massa olika övningar för att få upp rörligheten helt, och jag har fått skippa någon träning och kört lite lugnare. På matcherna är det full fart.

Rakare spel

Det sistnämnda visade Örebro generellt sett och Daniel Viksten tycker att det är en väsentlig skillnad I år på Örebro mot förra säsongen.

ANNONS

- Vi har ett rakare spel och jag tycker att vi fått in en vinnarmentalitet. Alla kämpar stenhårt på träningar och matcher. Det är full fart I hallen, sade han.

De flesta experter har annars tippat att Örebro skulle få det tufft det här spelåret och givetvis tycker Viksten det är skönt att knäppa experterna på näsan.

- Så är det alltid och vi är glada att det har börjat så här för oss, sade Viksten.

En annan som var nöjd efter 6–2-vinsten och stolt över Daniel Viksten var tränaren I Örebro, Niklas Sundblad.

- Det var kul för honom och jag är jätteglad och stolt över hela lagets insats.

ANNONS
TT
ANNONS