Processen viktig för Rikard Grönborg

Bit för bit, steg för steg. Tre Kronors OS-turnering handlar om att spela bättre med tiden.

ANNONS
|

Tre Kronor har fått en blandad start i Sydkorea-OS. Första och andra perioden mot Norge var – enligt förbundskapten Rikard Grönborg – positiva med tanke på att bra detaljer övervägde dåliga.

I mötet med Tyskland gillade han back- och målvaktsspelet samt helheten i defensiven – men överlag anser Grönborg att den svenska OS-truppen fortfarande har saker att jobba på. Å andra sidan är läget lite som han vill ha det.

"Processen"

- Det är det jag kallar för processen, säger han.

ANNONS

- Nu kollar vi på det här, det här behöver vi jobba på, det här måste vi visa film på, det här måste vi prata om, det här backparet ska tänka på det här... Det är processen. Målet är hela tiden att bli bättre för varje dag.

I Grönborgs tränarfilosofi är även en vilodag – som Tre Kronor hade i går – en del av hans väg för att nå framgång.

- Förhoppningsvis får vi ut mer mot Finland, för nu har spelarna vilat och de kommer komma in med en helt annan syn och med en annan kraft än tidigare, säger han.

- Det är ingen som går in i en turnering och försöker vara försiktig, det kan man inte vara i de här matcherna för då förlorar man. Men det är en process för att arbeta sig dit man vill vara i slutet.

ANNONS

"Etablerat spel"

I gruppspelsavslutningen mot Finland – där en kvartsfinalplats står på spel – vill Rikard Grönborg se en minst lika säker defensiv som tidigare men även att spelarna gör det som förväntas i offensiva spelet.

- Vi vill ha ett etablerat spel i offensiv zon och när vi förlorar pucken vill vi återvinna den så fort som möjligt, men det är svårt när spelarna inte gör saker som vi ska göra, säger han.

Gangneung, TT:s utsände

Fakta: Sveriges OS-matcher

Gruppspelet:

Norge 4–0, Tyskland 1–0.

I dag: Finland (Kwandong hockeycenter, 13.10).

Gruppsegrarna från de tre grupperna samt bästa tvåan går direkt till kvartsfinal där de seedas. Övriga åtta lag går till åttondelsfinal.

Åttondelsfinal spelas den 20 februari, kvartsfinaler den 21 februari, semifinaler den 23 februari, bronsmatch den 24 februari och final den 25 februari.

ANNONS