Rögle nära plats i nästa säsongs SHL

|

Rögle slipper troligtvis kvala sig kvar i SHL. Det efter storsegern med 6–2 borta mot bottenlaget Karlskrona. I och med segern har man åtta poäng ner till Mora under kvalstrecket och tio poäng till Karlskrona med bara tre omgångar kvar att spela.

Redan efter tio minuter ledde Rögle med 3–0 efter mål av Bryan Lerg, Daniel Sylwander och Lucas Elvenes. Karlskrona reducerade genom Marcus Paulsson men Ted Brithén ökade genast på till 4–1 som var ställningen efter första perioden.

- De är mycket mer aggressiva, vi är trea på pucken i bland, sade Karlskronas tränare Ove Molin till CMore i pausen.

I andra perioden satte så Ludvig Rensfeldt och Bryan Lerg varsitt mål inom 15 sekunder och efter 1–6 kändes matchen avgjord.

I sista perioden reducerade Joel Kellman för Karlskrona.