Rissveds bryter med teamet

Jenny Rissveds, OS-guldmedaljör i mountainbike 2016, bryter kontraktet med proffsteamet Scott-Sram. Bakgrunden till Rissveds beslut är frånvaron från tävlingscykling som orsakats av hennes mentala ohälsa, enligt ett pressmeddelande.

ANNONS
|

"Jag hade gärna fortsatt som en del av teamet men för att vara en del av ett lag behöver man också delta och vara delaktig, vilket jag inte klarar av just nu", säger Rissveds.

23-åringen från Falun tävlade sparsamt i fjol efter att två familjemedlemmar avlidit på kort tid. Hon hamnade också i en konflikt med svenska cykelförbundet gällande landslagets utrustning.

"Jag är övertygad om att detta är den bästa lösningen för alla parter och det kommer att ge mig bäst förutsättningar att komma tillbaka, starkare och bättre än någonsin", säger Rissveds i pressmeddelandet.

Teamchefen Thomas Frischknecht:

"Vårt teams dörr kommer alltid att vara öppen för Jenny närhelst hon skulle ha en önskan att komma tillbaka. Även om vi verkligen beklagar omständigheterna har Scott-Sram valt att både acceptera och stötta Jennys beslut. Det absolut viktigaste är att Jenny mår bra igen".

ANNONS
TT
ANNONS