Rospiggarna knyckte semifinalplatsen

Rospiggarna är klart för SM-semifinal i speedway efter storseger mot Lejonen, 59–30, i sista omgången. Tack vare att Dackarna samtidigt slog Smederna med åtta poäng kunde Rospiggarna precis ta sig upp på den viktiga andraplatsen.

ANNONS
|

Hallstaviksklubben Rospiggarna hade en liten chans att ta sig förbi Smederna i tabellen och sno åt sig andraplatsen som innebär en direktväg till semifinal. Den chansen tog man.

Genom att skåpa ut Lejonen med 59–30 kunde man med liten marginal ta sig förbi Smederna. Detta eftersom Smederna, som saknade sin skadade storstjärna Fredrik Lindgren, samtidigt avslutade grundserien med att förlora mot tabellettan Dackarna, 38–46.

De sista heaten blev avgörande för Rospiggarna, som hade 27 förarpoäng att ta igen på Smederna inför kvällen. Med tre femettor på de fyra sista heaten skrapade man ihop tillräckligt med förarpoäng för att ta sig förbi Eskilstunalaget upp till andraplats.

ANNONS

Smedernas lilla tröst var att man som tabelltrea fick välja kvartsfinalmotståndare, vilket blev sexan Indianerna. I den andra kvartsfinalen möts fyran Vetlanda och femman Västervik.

SM-slutspelet inleds med de första kvartsfinalmötena den 28 augusti.

TT

Fakta: SM-slutspelet i speedway

Elitserien i speedway går härnäst in i slutspelsfasen. Här är datumen att hålla koll på:

28 augusti: kvartsfinaler, första mötet.

4 september: kvartsfinaler, returmöte.

11 september: semifinal, första mötet.

18 september: semifinal, returmöte.

25 september: SM-final, första mötet.

26 september: SM-final, returmöte.

Källa: Svemo.

ANNONS