Söderlund har bra vibbar

Skellefteåforwarden Tim Söderlund gillar Slovakien. Han har i alla fall bra minnen från fjolårets kvartsfinal.

ANNONS
|

Det har blivit något av en tradition de senaste åren med JVM-kvartar mot Slovakien. I fjol vann Sverige med 8–3 och 2016 i Helsingfors och 2014 i Malmö blev det 6–0.

- Det var ganska tajt från början, men när vi fick två måls försprång så tyckte jag vi hanterade matchen bra, sade Söderlund om sina minnen från fjolårsmatchen.

Slovakien har blandat och gett i årets turnering med två segrar och två förluster, men skrällsegern över USA (3–2) visar att det inte är en motståndare att underskatta.

ANNONS

- Jag har inte så bra koll, men jag såg lite av matchen mot USA och de såg vassa ut i sina kontringar. Så vi får se upp där, sade Söderlund som spelar i tredjekedjan och hittills gjort ett mål och en assist i Buffaloturneringen.

Slovakien har dessutom turneringens bästa målvakt sett till räddningsprocenten. Roman Durny leder den statistiken med 93,04.

Söderlund säger att hans lag efter fyra raka segrar i gruppspelet går in med en bra känsla i slutspelet:

- Vi höjer oss en nivå för varje match som går. Jag tyckte vi började lite halvknackigt mot Vitryssland, sedan steppade vi upp mot Tjeckien och mot Schweiz och mot ryssarna gjorde vi en riktigt bra match.

Buffalo, TT:s utsände
ANNONS