Jubel i Oskarshamn efter Anton Johanssons 2–1-mål mot Pantern.
Jubel i Oskarshamn efter Anton Johanssons 2–1-mål mot Pantern.

Samtliga topplag vinnare

På den hockeyallsvenska fronten inte nytt. Åtminstone inte i toppen. Oskarshamn, AIK, Karlskoga och Västerås passerade samtliga den 37:e omgången utan att stöta på större hinder. Och i botten ger sig inte Vita Hästen.

ANNONS
|

Fyra raka mål i andra perioden ordnade ännu en seger – 5–1 hemma mot Pantern – för serieledande Oskarshamn. Anton Karlströms tidiga ledningsmål för Modo lovade gott, men det var inget annat än en väckarklocka för AIK som slog in sex raka puckar.

Serietvåans 6–1 i Örnsköldsvik gör att AIK håller undan i tabellen för Karlskoga som hemma i Nobelhallen vände till 5–3-seger mot Karlskrona.

Topptrions inbördes avstånd i poäng: 79–75–65.

I spannet bakom de tre befäste Västerås fjärdeplatsen via 4–1 mot Tingsryd och är bara en poäng bakom Karlskoga medan Södertälje är femma efter 2–1 i förlängning mot Björklöven.

ANNONS

Leksands 3–2 mot Västervik gör att Dalaklubben håller den åttonde och sista slutspelsplatsen. Avståndet ned till nian Björklöven är nu fem poäng

I botten fortsätter Vita Hästen sin räddningsoperation. I slutet av förra året var klubben hjälplöst sist. Jumboplatsen är inte lämnad, men avståndet uppåt krymper efter tolv inspelade poäng på fem matcher. Lägligt nog kom 6–3 hemma mot Almtuna, som befinner sig precis ovanför Norrköpingslaget i tabellen.

TT
ANNONS