Vancouvers Daniel Sedin gjorde mål på Philadelphias Michal Neuvirth.

Sedin allt närmare milstolpen

Efter två nya poäng är Daniel Sedin bara fyra ifrån milstolpen 1 000 NHL-poäng.

|

Daniel Sedin gjorde ett mål och en assist.

Även Henrik Sedin plockade poäng i matchen. Henrik slog den målgivande passningen när Daniel kvitterade till 1–1 i mitten av den första perioden. Domaren dömde först bort målet och fick lov att konsultera målkameran för att se att pucken gick över mållinjen.

- Jag hade inte en aning, men förstod på Henke efter några sekunder att pucken hade passerat in över mållinjen, säger Daniel Sedin i en tv-intervju i den första pausen, enligt Expressen.

Båda bröderna noterades för assist när Brock Boeser, som gjorde två mål i matchen, i numerärt överläge drygade ut bortalagets ledning till 3–1.

Daniel Sedin utsågs till en av matchens bästa spelare tillsammans med Jacob Markström, som gjorde 36 räddningar.

Matchen var Vancouvers första på en sex matcher lång turné till USA:s östkust.

- Viktigt att vinna första matchen på en sådan här lång roadtrip, säger Daniel Sedin.

Loui Eriksson gjorde sitt första mål för säsongen när han fastställde slutresultatet i tom kasse i matchens slutminut. Han noterades även för en assist när Sven Bärtschi satte 4–1 i numerärt överläge.